[Tapinet] Una setmana intensa...i una gran decepció i preocupació!

JOSE MARIA RAMADA ramrodjo40 a hotmail.com
dij abr 27 23:27:14 CEST 2023


Bona nit Jaume,

M'he quedat bocabadat en llegir el que relates.
Quina poca vergonya i quina desimboltura de qui hagi pres i comunicat aquesta decisió tan absolutament antidemocràtica.

No l'entenem en cap cas i menys referida a un magnífic professional com tu, a qui tots respectem. És necessari exigir explicacions. No podem mantenir-nos equidistants davant d'aquestes atropelles a la nostra professió.

Tot el meu suport Jaume.
José María Ramada
Cap de Servei de Salut Laboral
Parc de Salut Mat


Enviado desde Outlook para iOS<https://aka.ms/o0ukef>
________________________________
De: Tapinet <tapinet-bounces a tapinet.cat> en nombre de Angel Plans <15261apc a comb.cat>
Enviado: Wednesday, April 26, 2023 6:14:46 PM
Para: Tapinet, la llista de distribució en salut laboral. <tapinet a tapinet.cat>
Asunto: Re: [Tapinet] Una setmana intensa...i una gran decepció i preocupació!

Jaume

La consideració personal que et tinc i la categoria professional que m’has demostrat moltes vegades em fan “ caurem de cul” literalment davant dels fets que expliques. Però permeté’m que et digui que sobretot, el que mes mal em fa  es la manca de categoria, que fets com aquests, li aporten a la nostra salut laboral, ja prou feble i maltractada.
La nostra especialitat, a Catalunya si mes no, és prou feble com perquè tingui la necessitat de quq tots remem en el mateix sentit i qualsevol petit èxit que s’aconsegueixi, sigui de qui sigui, hauria de ser celebrat per tots com un tresor, si es que no volem que el vaixell se’ns enfonsi sense remissió.
Saps que tens el meu suport incondicional.
Àngel Plans

Enviat des del meu iPad

El 26 abr 2023, a les 8:13, maite trepat <maite.trepat a gmail.com> va escriure:


Benvolgut Jaume,
Ahir vaig llegir amb tristesa el teu correu.
Perdre qualsevol oportunitat de poder gaudir i compartir la teva expertesa, esperit crític i visió profundament intel·ligent sobre la vigilància de la salut és perdre l'oportunitat d'enriquir la nostra especialitat i, el que és el més important, deixar de contribuir a la millora del benestar i la seguretat de tots els treballadors, que hauria de ser sempre l'únic objectiu en tots els àmbits.
Gràcies per la teva generositat amb tots nosaltres.
Una forta abraçada;)
Maite

El lun, 24 abr 2023, 11:31, Jaume de Montserrat i Nonó <jaume.demontserrat a gmail.com<mailto:jaume.demontserrat a gmail.com>> escribió:

Benvolguts tapinetaires,Tot i que setmana ha començat amb un Sant Jordi espectacular ara agafen el relleu esdeveniments totalment o parcialment relacionats amb la seguretat i la salut laboral:a)       Avui comença el V Congreso Internacional de Seguridad y Salud en el Trabajo<https://osalancongress.com/> (Bilbao, 24/25 d’abril de 2023).

b)      I també el 1r Congrés Català de Treball <https://congrescatalatreball.org/> (Barcelona, 24, 25 i 26 d’abril de 2023).

c)       Després ve, el 28 d’abril de 2023, el Dia Internacional de la Seguretat i Salut Laboral.Tot seguit us parlo del primer i d’una anècdota que m’afecta a mi personalment i a l’Institut Català de seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya com a institució.De la resta de coses igual us en parlo en pròxims missatges.V Congreso Internacional de Seguridad y Salud en el Trabajo<https://osalancongress.com/>: Resulta que OSALAN, l’Institut Basc de Seguretat i Salut Laboral, em va convidar personalment a participar com a moderador d’una taula sobre vigilància de la salut. Vaig acceptar honorat. La tria de moderador i ponents es va fer amb criteris d’expertesa.<111.png>
La sorpresa va ser quan, per qüestions protocol·làries, de cortesia i d'acord amb mi, ho varen posar en coneixement de la direcció de l’Institut Català de seguretat i Salut laboral que, com si fos un amo dels d'abans, va prohibir la meva participació i sense donar-me explicacions de cap mena.OSALAN, perplexa i embolicat en un compromís institucional en el qual l’havien situat, es va sentir obligat a acceptar-ho i a retirar-me la invitació: ni a títol personal.La taula finalment, i el tema de la vigilància de la salut, ha desaparegut del programa quan diversos dels membres de la taula, a la vista de l’actitud de la direcció de l'ICSSL i d’OSALAN, varen renunciar en participar en la taula. Una llàstima. Podríem parlar d’un escàndol?Galdós paper, per dir-ho d’alguna manera, el de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, no trobeu?I tot plegat coincideix, ho vaig poder comprovar aquest cap de setmana, amb el 4 aniversari que l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya va deixar d’emetre missatges de divulgació i promoció i participar en la Tapinet com havia fet des de sempre. I sense cap explicació, almenys pública i coneguda. ¿Podríem dir que és una manca de sensibilitat i respecte pels quasi 1600 subscriptors de la llista més participada i activa en seguretat i salut laboral a Catalunya?Silencis obligats uns i volguts els altres ... Com se’n diu d’això?

___________________________________
Jaume de Montserrat i Nonó
A títol personal


_______________________________________________
Tapinet mailing list
Tapinet a tapinet.cat<mailto:Tapinet a tapinet.cat>
http://tapinet.cat/mailman/listinfo/tapinet_tapinet.cat
_______________________________________________
Tapinet mailing list
Tapinet a tapinet.cat
http://tapinet.cat/mailman/listinfo/tapinet_tapinet.cat
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://tapinet.cat/pipermail/tapinet_tapinet.cat/attachments/20230427/2a8dda4e/attachment-0001.html>


Més informació sobre la llista de correu Tapinet